Advies

Design en engineering

Bij Rademakers denken we graag mee met onze opdrachtgevers. Onze ervaren engineers hebben veel productkennis en ondersteunen u bij het maken van de beste keuzes op het gebied van design, materiaal en ontwerp. Zo ontwikkelen we samen met uw constructeur een optimaal gietstuk.

Van veel klanten nemen we een deel van het tekenwerk over. Gietwerk is een vak op zich en vraagt al in de ontwerpfase om specifieke proceskennis. Wij hebben die expertise in huis en zetten die ook graag voor u in. Complicerende factoren zoals de krimpfactor en de bewerkingstoeslag nemen wij daarbij al mee als we uw ontwerp inladen in onze CAD-systemen. Dat gebeurt met ijzeren precisie. Wij nemen daar de volledige verantwoordelijkheid voor.
Daarnaast gebruiken we gespecialiseerde software om het gietproces te simuleren. Daarmee kunnen we eventuele risico’s al van tevoren in kaart brengen en aanpassingen doen als dat nodig mocht zijn. Het is ons doel om uw producten zo efficiënt mogelijk te produceren, zodat u als opdrachtgever altijd kunt vertrouwen op een optimale prijs-kwaliteitverhouding.

Modellen

Tijdens het gietproces maken we gebruik van modellen. U kunt daarbij voor verschillende materialen kiezen zoals kunststof, aluminium, messing of brons. Daarnaast zijn de complexiteit van het ontwerp en de optimale inrichting van de modelplaat van belang. Wat voor de modellen van uw opdracht de beste oplossing is, hangt af van verschillende factoren. Wij adviseren u daar graag over.

Rademakers Gieterij BV
Langestraat 12, 7891 GA Klazienaveen
Postbus 2, 7890 AA Klazienaveen
The Netherlands

T: +31 (0) 591 547 000
E: info@rademakersgieterij.com

Contactformulier Rademakers